Przepisy

Jesienne menu

Jesienne menu

Jesień chyba każdemu kojarzy się z kolorami, a w szczególności są to odcienie żółci, czerwień i oranż. Dopóki nie stałam się Panią we własnym domu nie próbowałam gotować typowo jesiennych posiłków, ale odkąd to ja jestem główną gotującą w naszym domu zdarzy mi się trochę poszaleć. Tym razem mimo totalnego braku czasu sięgnęłam po jesienny przysmak, jakim jest popularna w tym okresie dynia 🙂 Z racji, że lubię proste i pyszne dania, postanowiłam przygotować krem z dyni. Oczywiście krem rzecz banalna, więc musiał się udać, dlatego dzielę się z Wami tym prostym i pysznym przepisem 🙂

Smacznego!

Składniki:

1 dynia

500g ziemniaków

1 cebula

marchewka

śmietana

sól

pieprz

Przygotowanie:

Dynię obieram ze skóry, oczyszczam z pestek, kroję na drobne kawałki, następnie obieram ziemniaki, marchew, cebulę, kroję je w kostkę i wrzucam do garnka. Marchew można również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do garnka nalewam około 3 litrów wody (wszystko zależy od tego czy lubicie gęstą czy też bardziej rzadką zupę), solę i gotuję około 30min. Zupę blenduję, dodaję troszkę śmietany i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Gotowe!

Comments (0)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *